nieuwbouw schuurwoning te Oudega SWF

Datum : 23-10-2019
Opdrachtgever : Fam De Jong- van den Berg
Status : In uitvoering

Eind augustus is opgestart met de nieuwbouw van een schuurwoning op de buitenste kavel van plan Simmersnie. 

De woning meet 9m1 breed en 14.5m1 lang en wordt aan 1 zijkant voorzien van een veranda / overkapping met eikenhouten bintwerk . Onderbouw traditioneel met funderingsbalken op heipalen. Een PS- combinatievloer Rc 4.0.  Beneden binnenwanden en scheidingswanden van lijmblokken. Verdiepingsvloer VBI kanaalplaat.  De trap komt midden in de woonruimte met extra open ruimte naast de trap zodat er een loft wordt gecreëerd tot aan de nok. Het dak wordt voorzien van een 10- tal Velux dakramen. Aan de zijde van de veranda komen 3 laag van 9 zonnepanelen op het dak.

Tot 2.4 m1 hoogte worden de gevels rondom voorzien van metselwerk in een roodgrijze handvorm baksteen.  De bovenbouw wordt volledig van prefab houtskelet. Deze wordt aan buitenkant vanaf 2.40m1 hoogte rondom voorzien van een open gevel met staande voegen. De houten geveldelen van waxedwood vintage.  Deze hele gevel wordt ca 120mm overhangend aangebracht zodat er rondom ruimte is om rails verdekt op te hangen tbv de shutters.  Deze shutters worden gemaakt van RVS en gepoedercoat.

Tegelijk wordt er een vrijstaande garage a 5m1 x 8m1 gebouwd in exact dezelfde bouwstijl en met gebruik van dezelfde materialen als de woning.

Het ontwerp,  alsmede alle nodige technische tekeningen – rapportages – aanvraag omgevingsvergunning ,  is georganiseerd door BBT Agri Bouw.  Voor de uitvoering doen wij tevens de bouwbegeleiding en projectleiding van het bouwen in eigen beheer. 

Onze referenties