Nieuwbouw 40 stands roto melkstal te Vrouwenparochie

Datum : 04-03-2012
Opdrachtgever : Mts vd meer
Status : Gereed

Aan de Sudhoekstermiddelwei is in maart gestart met de verplaatsing van een bestaande werktuigenberging en de nieuwe betonnen onderbouw + tunnels voor een 40 stands autorotor- buitenmelker van Gea-Westfalia-Surge. Eind april is de planning dat de bovenbouw wordt gemonteerd. Daarna kan de melkstal worden geplaatst en de technische ruimtes af worden gemonteerd. De bestaande roostervloer van de wachtruimte in bestaand wordt vanaf peil , onder afschot, naar 350mm + peil gebracht ( = inloop/ platform van de melkstal) De complete nieuwe melkstal wordt tegen de bestaande kopgevel van de stal gebouwd.  Aan de buitenzijde worden nog betonclips gestort voor de nieuwe melksilo en bulksilo's.

De bovenbouw bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie, met houten gordingen, Sandwich(golf)paneel als dak en sandwich(TR)paneel als topgevel. Rondom prefab betonnen Schelfhout-wandpanelen met baksteenmotief. In de de nok een Ellips nok met opaal glas a 3m1 breed x 6m1 lang. Rondom kunststof ramen en brede schuifdeuren met glassecties. (licht en lucht)

BBT -Oudega heeft hier het ontwerp, de omgevingsvergunning met constructieve berekeningen geregeld alsmede de aanbesteding en de inkoop. E.e.a. in goed overleg met de opdrachtgever.

Onze referenties