Gaastmeer Verbouw veestalling tot appartement

Datum : 01-05-2014
Opdrachtgever : Camping Flapper en de Jong
Status : Gereed

Bij camping Flapper en de Jong te  Gaastmeer is opgestart met de verbouw van een oude stenen veestalling tot een luxe appartement. De stalling is gesitueerd op ruime afstand van de voormalige ligboxenstal en de boerderij. In de nieuwe situatie heeft het appartenment een geweldig uitzicht over het water "de Piel "en het campingterrein.

Boersma Balk  heeft inmiddels  de bestaande betonnen grupvloer van binnen uit  gesloopt en stalen buispalen aangebracht. Tevens graaft Boersma Balk alles uit tot de gewenste diepte. Bouwbedrijf Zeilstra gaat volgende week verder met de fundering + ge├»soleerde betonvloer. Daarna wordt er een nieuwe houten verdiepingsvloer geplaatst (ruim een halve meter hoger dan de bestaande) Zodra deze vloer er in zit, wordt de kap met riet en pannen  geheel verwijderd. Rondom zal het knieschot hoger worden opgemetseld voor meer hoogte op de verdieping. Volgende stap is de nieuwe geisoleerde scharnierkap er op en bedekken met de bestaande oude rode pannen. Zodra dit constructieve werk is gedaan gaan we de oude steens muren een nieuwe indeling geven. M.a.w. betonramen + schuifdeuren er uit en nieuwe kunststof ramen en schuifpuien van Jansma Burdaard er in. Als laatste onderdeel komt de nieuwe schil er om heen : Borstwering van rood/bruin-genuanceerde kbaksteen met daarboven een geisoleerde HSB -wand. Als eindafwerking worden rondom alle gevels bekleed met horizontale houten delen ; Zweeds rabat, fijn bezaagde planken, in een naturel; lichtbruin-grijze kleur.

BBT-Oudega heeft het ontwerp en de omgevingsvergunning voor zijn rekening genomen. De bouwbegeleidig, organisatie en inkoop is ook de verantwoordelijkheid van BBT-Oudega.  Bouwen in eigen beheer samen met de fam. Flapper en  Bouwbedrijf Zeilstra

Onze referenties