Heeg nieuwbouw loods en uitbreiding ligboxenstal

Datum : 01-01-2015
Opdrachtgever : Fam. C. vd Tol
Status : In uitvoering

Aan Lytshuzen te Heeg is in het voorjaar van 2014 opgestart met het verplaatsen van de huidige werktuigenberging. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt voor een ruime stalvergroting. Tevens wordt de stal in de breedte aangepast voor een aansluiting op de nieuwe melkstal of route naar de melkrobot(s). Onafhankelijk van het ontwerp is de opdrachtgever hierin nog vrij van keuze. Apart aan dit ontwerp is de wijziging van de noklijn. Nu staan er 3 stallen naast elkaar. De nieuwe bovenbouw gaat in 1x over de bestaande onderbouw zodat de nok haaks op de oude richting staat.

Onderbouw met mestkelders van gestort beton. Emissie-arme vloeren en prefab boxdekken. Staalconstructie thermisch verzinkt met tussenondersteuningen. Rondom prefab betonwanden met metselwerk motief. Damwand topgevel met lichtstrook. Eternit golfplaten met een ventilerende lichtstrook op het dak. Overheaddeuren in zijgevels voor bereikbaarheid van de voerpaden. Rondom in alle gevels een ventilatiesysteem "Safe-System"vouwsysteem.

BBT-Oudega heeft het voortraject met ontwerpen en alle nodige vergunningen voor zijn rekening genomen. Samen met de opdrachtgever wordt het werk in eigen beheer gerealiseerd.

Onze referenties