Tjerkwerd Uitbreiding ligboxenstal

Datum : 10-05-2014
Opdrachtgever : Fam. B.de Boer
Status : In uitvoering

Ca mei-juni   dit jaar zal aan de Rytseterp te Tjerkwerd worden opgestart met een flinke uitbreiding van de bestaande ligboxenstal. Deze stalverlenging meet ca 25.5 *42 m en biedt plaats aan ruim 130 stuks melkvee, drogen en pinken. Daarnaast kan de huidige stal worden aangepast met groepen jongvee, strohokken en separatieruimte. Alles onder 1 dak en een perfecte routing. Voor een volgende fase is alvast rekening gehouden met nieuwbouw van een machineruimte + tanklokaal zodat de melkstal nog eens kan worden vergroot.

Onderbouw- mestkelders van gestort beton met een slalomsysteem en 1 mixput met vaste opstelling electrische mixer. Tussen beide kelders een overloop voor nivellering mestnivo's. Prefab boxdekken en een emissie-arme loopvloer. Spanten thermisch verzinkt staal. Rondom prefab betonnen elementen met baksteenmotief. Topgevels damwandmotief. Dak vurenhouten gordingen en Eternit golfplaten. In de nok een licht-ventilatienok a 3 m1 breed type Airlight CV. Zijgevels geventileerd dmv een "Safe-system" vouwgordijn.

BBT-Oudega heeft het ontwerp en vergunningstraject georganiseerd en gaat samen in goed overleg met de opdrachtgever de werkzaamheden uitbesteden.

Onze referenties