Tjerkgaast uitbreiding ligboxenstal

Datum : 11-06-2015
Opdrachtgever : Mts. Legendal-Melein
Status : Gereed

September 2014 is door Agro Bouw te Heeten opgestart met een nieuwe ligboxenstal (3+3) voor ca 150 stuks melkvee. Volledig volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij en ook nog eens met Proefstalstatus. Melkwinning dmv 2 stuks Lely melkrobots. Geheel met strohokken en separatieruimtes. Stal wordt volledig onderkelderd en voorzien van een emissiearme loopvloer van HCI ( nieuwste type met rubber ). Thermisch verzinkte stalen spanten, houten gordingen en een sandwichdak kleur antraciet. Topgevels sandwich kleur donkergroen. Rondom prefab betonnen gevels met baksteenmotief kleur vulkaanrood.

Voor dat er kon worden gestart met de nieuwbouw zijn eerst de 3 mixputten aan achtergevel verwijderd. Na gereed zijn van de nieuwbouw zal binnen in het laatste spantvak nog de nodige aanpassingen moeten worden gedaan aan bestaand mixplan + aan te sluiten op 2 nieuwe mixputten tegen de oude zijgevel.

BBT-Agribouw heeft het ontwerp en het gehele vergunningstraject + de aanbesteding georganiseerd en draagt tevens de zorg over de bouwbegeleiding

Onze referenties