Abbega Uitbreiding melkveebedrijf 220 GVE

Datum : 30-03-2018
Opdrachtgever : Veninga CV
Status : Gereed

Juni 2017 is er door Bangma St. Nicolaasga opgestart met de nieuwbouw van een ligboxenstal voor ruim 220 ligplaatsen extra. Vergunningen zijn na een jarenlang traject allemaal verleent en er is inmiddels officieel onherroepelijk bouwrecht. De uitbreiding meet ca 40 m1 breed x 51 m1 lang.  De stal is geheel onderkelderd en onderheid. Loopvloeren emissiearm en voorzien van rubber ( Anders Beton - Eco vloer ), ligplaatsen van diepstrooiselboxdekken met vrijligbox afscheidingen van Wateler ATB . De vloer zal schoon worden gehouden met mestschuiven. Bovenbouw van thermisch verzinkte spanten, rondom prefab betonelemenen met baksteenmotief. Ventilatiesysteem safe-system kleur donkergroen Airkoe. Topgevels sandwich microribprofiel donkergroen, dak sandwich TR profiel donkergrijs. Licht-ventilatienok type "ellips" overspanning 4m1. Goot aluminium getrokken kleur grijs, idem windveren grijs.

Stalinrichting + alle technische installaties door Comfort Koe

In en volgende fase  wordt er nog een compleet nieuwe melkstal gebouwd aan de uitbreiding en de bestaande stal vast. Melkcarrousel 34 stands buitenmelker. Gebouw wordt in dezelfde stijl opgetrokken als de nieuwe stal. De zichtzijde van de melkstal volgt de ronde vorm en wordt volledig voorzien van glaspuien. In de nok van de melkstal een ventileerbare lichnok 3m1 overspanning.

Laatstee stap is de interne verbouw van de bestaande stal met separatieruimte - behandelruimte en strohokken. 1 zijde van de bestaande ligboxenstal wordt ingericht voor de droge koeien. Alle jongvee wordt in de naastgelegen stal (van 2005) opgefokt. Sleufsilo's zijn 2 jaar terug al verplaatst om ruimte te maken voor de nieuwbouw.

Het gehele bedrijf wordt op deze manier zeer diervriendelijk en optimaal arbeidsefficiĆ«nt ingericht.

BBT Agribouw heeft het gehele voortraject van ontwerp tot omgevingsvergunning met alle nodige rapporten en berekeningen voor de opdrachtgever georganiseerd. Aanbesteding en bouwbegeleiding is het vervolgtraject. Opnieuw een stal met het allerbeste voor de koe en de boer!

Onze referenties