Tjerkwerd uitbreiding en renovatie ligboxenstal

Datum : 23-10-2015
Opdrachtgever : Tjitte de Wolff
Status : In uitvoering

Na de bouwvak 2015 is in Tjerkwerd door Agricola Bouw te Warns  opgestart met een stalverlenging met 3 spantvakken. Tijdens het uitgraven zal er een verplicht archeologisch onderzoek worden uitgevoerd door de Grontmij. Bestaande mestkelders zijn nu 1.5m1 diep en worden in de nieuwe situatie 2m1 diep. De nieuwe mestkelders lopen 2.5 m1 door vanaf de achtergevel. De uitbreiding houdt exact dezelfde maatvoering qua hoogtes en breedtes als de bestaande stal. Loopvloeren standaard grootvee spleetroosters. Standaard prefab boxdekken. Spanten van thermisch verzinkt staal , prefab gevelpanelen met bijpassend metselwerkmotief. Ventilatiesysteem en topgevel donkergroen. Dak sandwichpaneel donkergrijs. Licht-ventilatie nok type ellips 2.5 m1 breed. Tevens zal de bestaande stal compleet worden gerenoveerd; asbestdak vervangen door sandwichpaneel incl. eenzelfde licht ventilatie nok als op de nieuwbouw. Goten-klepkozijnen en metselwerk wordt uit de zijgevel gehaald en maakt plaats voor hetzelfde moderne ventilatiesysteem. Binnen in de bestaande stal worden boxdekken en roosters verwijderd om plaats te maken voor stroroosters en strohokken.

Op deze wijze wordt er een mooi modern en 1 nieuw geheel gecreĆ«erd waarin dierwelzijn en arbeid efficiĆ«ntie hoog in het vaandel staan.

BBT Agribouw heeft het gehele voortraject van ontwerp tot omgevingsvergunning voor zijn rekening genomen. Incl. alle bijbehorende rapporten en berekeningen waarbij ook een archeologische onderzoek. Het traject met aanbesteding en bouwbegeleiding is het vervolg

Onze referenties