Nieuwbouw jongveestal te Opende (Gr.)

Datum : 23-11-2016
Opdrachtgever : K. vd Veen
Status : In uitvoering

In 2012 heeft BBT-AgriBouw het gehele voortraject van ontwerp tot vergunningen voor zijn rekening genomen voor de bestaande ligboxstal. Deze open-frontstal biedt plaats aan ca 70 stuks melkvee en is geheel onderkelderd. Het betreft hier een extensieve en duurzame melkveehouderij. In 2014  is er al een oude schuur met asbest vervangen voor een nieuwe werktuigenberging. In de bouwvak 2016 zijn er 2 andere bergingen met asbest verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Na de nieuwbouw wordt er nog een boerderij gesloopt en asbestdaken vervangen.  Aansluitend zal het woonhuis grondig worden gerenoveerd rondom aan de buitenzijde.

Na de bouwvak 2016 is er gestart met een uitbreiding naast deze stal. Er zal plaats gemaakt worden voor nog eens 35 stuks jongvee , ca 40 schapen + een paar spantvakken werktuigberging. Opbouw van thermisch verzinkte spanten, wanden van prefab betonnen gevelpanelen baksteenmotief met daarboven damwandbeplating, het dak voorzien van houten gordingen bekleed met Eternit golfplaten. Een extra lichtstrook over de hele lengte van de nok. Ventilatiesystemen in de zijgevel als wel boven de krimpe tussen beide stallen zodat de stal als wel de jongveestal afzonderlijk kunnen worden geventileerd.

BBT-AgriBouw heeft het gehele voortraject van ontwerp tot vergunningen weer voor zijn rekening genomen. Evenals de budgettering + aanbesteding  en bouwbegeleiding.

Onze referenties