Vervangende nieuwbouw schapenschuur te Oudega.

Datum : 22-06-2016
Opdrachtgever : Fam. Hoekstra- Kramer
Status : In uitvoering

In Oudega aan de De Band wordt, in eigen beheer, een voormalige ligboxenstal omgebouwd tot schapenschuur. Er is het nodige vooroverleg geweest met de gemeente mbt herbouw van meer dan de toegestane m2 bijgebouw omdat er geen agrarische bestemming meer rust op het perceel.

Bij woonbestemmingen  mag een maximaal aantal m2 bijgebouw staan onder bepaalde voorwaarden. Bij voormalige agrarische woonboerderijen met bijgebouwen overschrijd men dus direct die max . m2 zodra er een vergunning nodig is voor bouw of verbouw.

De vervangende “nieuwbouw” is dusdanig ontworpen dat het onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij mag worden aangepast / vernieuwd. De schuur wordt met dezelfde afmetingen op de bestaande fundering geplaatst.  De kap wordt wel 90 graden gedraaid voor het optimaal benutten van zonnepanelen.  Draagconstructie van verzinkte stalen spantconstructie, houten dakgordingen en  houtskeletbouw buitenmuren.  Rondom worden de wanden bekleed met bruin/antraciet houten planken (Zweeds Rabat) Het dak af te dekken met rode sandwichpaneel voorzien van zonnepanelen . Er worden traditionele hardhouten kozijnen gebruikt en tevens opgeklampte loop + schuurdeuren om het geheel een traditioneel / landelijk uiterlijk te geven, geheel passend in de omgeving. Aan voorgevel een uitnodigende en representatieve carport met douglas bintwerk.

BBT-AgriBouw heeft naast het ontwerp het vergunningsvrij bouwen georganiseerd

Onze referenties