Boornzwaag ; Uitbr werktuigberging & vervangen jongveestal

Datum : 02-04-2018
Opdrachtgever : Dhr J.Wijnja
Status : In uitvoering

In Boornzwaag zal de bestaande werktuigenberging a 16 *20 m1 worden verlengd met nog eens 4 spantvakken a 4m1. De funderingsbalk en gevlinderde betonvloer worden geheel onderheid. Opbouw van thermisch verzinkte spanten, gordingen vuren geschaafd. Dak van golfplaten. Rondom een metselwerk plint van 1m1 hoog. Bekleding met donkergroen damwandprofielpaat. De entree van de loods wordt extra breed door een spantbeen te laten rusten op een onderslagbalk. Zo wordt de doorrijbreedte 8m1. Vergunning is inmiddels verleent.

Daarnaast worden de oude houten stallingen van de jaren 50 volledig vervangen door een moderne veestalling voor de jongste kalveren. Deze nieuwe stal meet ca 8*12 m1 en wordt in 2 vakken opgedeeld met een voergang & brede overheaddeur aan de kopzijde. Ook hier een funderingsbalk en betonvloer op heipalen. Vloer loopt op afschot naar achterzijde waardoor de gier kan worden opgevangen in een lijngoot welke een afvoer heeft in de kelders van de vlak naast gelegen ligboxenstal. Opbouw van thermisch verzinkte spanten. Vuren gordingen en wandregels. Sandwich dakplaat. Rondom ventileerbare  kunststof kozijnen en een bekleding van zwarte potdekselprofielplaat. Geheel vergunningsvrij en een prachtig visitekaartje aan de voorkant van het melkveebedrijf.

Als laatst zullen er 2 sleufsilo's naast de bestaande stal worden geplaatst incl een nieuwe vuile oprit. E.e.a. dusdanig ver vanaf de bestaande stal zodat er in de toekomst nog een stalverbreding tot de mogelijkheden behoort.

BBT AGRI BOUW heeft alle ontwerpen, rapportages en berekeningen georganiseerd. Evenals de omgevingsvergunning bouw en milieu. Advies bij inkoop en bouwbegeleiding als vervolg.

Onze referenties