Nieuwbouw Paardenstal ( voortplantingscentrum)

Datum : 08-06-2019
Opdrachtgever : Tresforte Kamperveen VDL
Status : In uitvoering

Na een jarenlang voortraject met aanpassingen bestemmingsplan en diverse onderzoeken / rapportages is de Omgevingsvergunning uiteindelijk een feit.  De nieuwe paardenstal wordt gebouwt op het terrein van een voormalige melkveehouderij. De huidige ligboxenstal zal in zijn geheel worden gesloopt en op dezelfde plaats zal de nieuwe paardenstal verrijzen van ruim 40m1 breed bij ruim 100 m1 lang. Nok op 12 m1 hoogte. Deze opfok en beleerstal biedt ruimte aan bijna 200 stuks jongere paarden.  Naast een 6-tal grote groepshokken is er een afdeling met 20 boxen en een grote binnenbak voor het beleren van de dieren. De voergangen bevinden zich aan de zijkanten. 1 zijgevel is grotendeels open  ( kapschuurprincipe ) 1e spantvak aan voorgevel wordt voorzien van kantine- kantoorruimtes en laboratorium. Verdieping 1 grote ontvangst en educatie ruimte . Aan voorzijde van het nieuwe pand komen parkeerplekken en aan de achtergevel worden de betonnen mestvaalt en betonnen mestsilo geplaatst. Rondom nieuwe beplanting volgens landschapsontwerp (alvast rekening houdend met een toekomstige uitbreiding)

Betonvloeren allen in het werk gestort op een grondverbetering van menggranulaat. Bovenbouw met thermisch verzinkte spanten. Ge├»soleerde dak en wandpanelen in gedekte lichtgrijze,  antraciet en matzwarte kleuren.  Rondom kunststof kozijnen met glas alsmede een ruime licht ventilatienok

BBT Agribouw heeft voor de opdrachtgever het ontwerp, het gehele voortraject  met alle bijbehorende rapportages georganiseerd met uiteindelijk de gewenste Omgevingsvergunning.

Onze referenties