uitbreiding woning te Heeg

Datum : 10-05-2018
Opdrachtgever : Fam. Kooistra Kuiper
Status : Gereed

In het centrum van Heeg tegenover de kerk is de benzinepomp-garage- annex fietsenverhuur van Kooistra- Kuiper gevestigd met een showroom/winkel en een bovenliggende bedrijfswoning.  BBT Oudega heeft een Omgevingsvergunning kunnen organiseren om de woning aan de voorzijde, in de breedte (boven) uit te bouwen voorlangs de bedrijfsloods. Het bedrijf blijft ten allen tijde bereikbaar onderlangs. Gezien de bijzonder omstandigheden en de beperkende regelgeving is het zeer positief te noemen dat de gemeente SWF in deze mee wilde werken aan de haalbaarheid. De Welstandcommissie Hus en Hiem had meer noten op haar zang maar uiteindelijk was deze ook akkoord. Het voordak wordt voorzien van traditionele grijsgesmoorde dakpannen en het zijdak van zink. Gevelbekleding aan voorzijde van lariks delen , fijn bezaagd in kleur zwart. 

De nieuwbouw bied ruimte aan een woonkeuken met inloopkast, een centrale overloop , een toiletruimte en 2 slaapkamers. De doorbraak naar bestaand zorgt voor een ruimere woonkamer die doorloopt naar de woonkeuken.

BBT Oudega heeft voor de opdrachtgever het ontwerp, het gehele voortraject  met alle bijbehorende rapportages georganiseerd met uiteindelijk de gewenste Omgevingsvergunning.

Onze referenties